فهرست مطالب

نوید نو - پیاپی 75 (پاییز 1399)

فصلنامه نوید نو
پیاپی 75 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نرگس زمانی، حسن رضایی جمالوئی*، زهرا بهبودی مقدم، مهدی مشکی، حمیدرضا پیکری صفحات 1-12
    مقدمه

    دیابت از راه های متعددی بر رضایت جنسی افراد تاثیر منفی می گذارد. در این میان غالبا زنان20 تا 40 ساله که در اوج فعالیت جنسی خود قرار دارند، با این بیماری درگیر می شوند؛ لذا این پژوهش به تعیین اثربخشی مداخله مبتنی بر نگرانی های جنسی (مشاوره زوجی مبتنی بر مدل BETTER) بر رضایت جنسی زنان مبتلابه دیابت نوع 1 می پردازد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با دوره پیگیری 3 ماهه بود. جامعه پژوهش را تمام زنان متاهل مبتلابه دیابت نوع 1 شهرستان همدان تشکیل دادند که در انجمن دیابت پرونده داشتند. از این تعداد 40 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس و مستمر انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند و درمان مداخله مشاوره ای زوجی مبتنی بر مدل BETTER طی 4 جلسه انجام شد. در این مدت گروه کنترل آموزش ندیدند و نتایج حاصل با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با مقادیر تکراری انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد آموزش و مشاوره زوجی مبتنی بر مدل BETTER بر رضایت جنسی موثر بوده است و این تاثیر تا 3 ماه بعد از مداخله نیز اثر خود را حفظ کرده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد سلامت و رضایت جنسی زنان مبتلابه بیماری های جسمانی نادیده گرفته می شود. رضایت جنسی بر رضایت از زندگی و ارتقای سلامت تاثیر بسیاری دارد.

    کلیدواژگان: رضایت جنسی، مدل BETTER، مشاوره زوجی
  • نجمه بخت ازما، الهه هوشمند*، علی وفایی نجار، بهاره بشروئی شرق صفحات 13-28
    مقدمه

    سلامت سازمانی توانایی یک سازمان در وفق دادن خود با شرایط محیط و توسعه توانایی های خود و کارکنان خود در جهت دستیابی به اهداف است. به دلیل وجود الگوهای متعدد و نیز نبود الگویی اختصاصی برای بیمارستان ها، مطالعه حاضر با هدف طراحی الگوی سلامت سازمانی برای بیمارستان های ایران انجام شد.

    مواد و روش ها

    ابتدا با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی الکترونیکی معتبر و سایت های داخلی و خارجی، الگوهای موجود سلامت سازمانی یافت شد. الگوهای مورد نظر برای بررسی هم پوشانی های موجود در جداول تطبیقی قرار گرفتند. پس از محاسبه درصد تطابق، موارد بالای 30 درصد به صورت چک لیست طراحی گردید و برای انجام روش دلفی در اختیار 30 نفر از متخصصان مربوطه قرار گرفت. دلفی در دو مرحله انجام شد.

    یافته ها

    13 الگو در ارتباط با بررسی سلامت سازمانی حاصل شد. چک لیست حاصل از هم پوشانی این موارد دارای سه حیطه، 13 بعد و 25 مفهوم (به عنوان زیرمجموعه ابعاد) بود که دو بعد و پنج مفهوم در مراحل دلفی، امتیاز لازم را کسب نکرده و حذف گردیدند. الگوی نهایی با سه حیطه (کارکنان، مدیریت و سازمان)، 11 بعد (شامل: ابعاد روحیه، تاکید علمی، کفایت ارتباط، تعهد، مشارکت، مراعات، وظیفه مداری، نفوذ مدیر، تمرکز بر هدف، نوآوری و کفایت حل مشکل) و 20 مفهوم مورد تایید قرار گرفت که از این میان ابعاد روحیه (3/85 درصد)، نفوذ مدیر (2/75 درصد) و تاکید علمی (4/73 درصد) بالاترین درصدها را در مراحل دلفی کسب نمودند.

    نتیجه گیری

    الگوی به دست آمده برای نظام سلامت بومی سازی شده و دربرگیرنده سلامت سازمانی در بیمارستان ها بوده و می تواند در جهت اطلاع از وضعیت سلامت سازمانی و بهبود آن در بیمارستان ها مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: الگو، بیمارستان، سلامت سازمانی
  • نگار مظفری راد*، کاظم اسلامی صفحات 29-38
    مقدمه

    عدم مصرف کافی غذا در بیماران بستری موجب سوءتغذیه بیمارستانی می شود که عوارض زیادی ازجمله افزایش مرگ ومیر و طول مدت بستری را به همراه دارد. مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان دریافت غذای بیماران بستری در بیمارستان آموزشی-درمانی امام رضا (ع) طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مقطعی است که در سال 1398 روی بیماران بستری در بیمارستان آموزشی-درمانی امام رضا (ع) واقع در شهر مشهد انجام گرفته است. ابزار استفاده شده در این ارزیابی، چک لیستی است که بخشی از چک لیست استاندارد Nutrition Day است. بخش انتخابی از این چک لیست استاندارد میزان مصرف غذای بیمار و علت عدم مصرف غذا را می سنجد. داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 شد و نتایج حاصل شد.

    یافته ها

    داده های حاصل از بررسی میزان مصرف غذا نشان دهنده این است که بیماران بستری در بخش های قلب و عروق (7/85 درصد) و گوارش (3/81 درصد) بیشترین میزان مصرف غذا را داشته اند و کمترین میزان مصرف مربوط به بخش تروما (2/63 درصد) بوده است. علت عدم مصرف غذا توسط بیماران، تهوع و استفراغ، نداشتن اشتها و عدم تمایل به نوع غذا بود. بیشترین آموزش تخصصی تغذیه در بخش های گوارش و کبد (5/37 درصد) و انکولوژی (3/33 درصد) صورت گرفته است.

    نتیجه گیری

    لازم است مدیران بیمارستان ها به منظور افزایش آگاهی پرستاران در رابطه با اهمیت آموزش تخصصی تغذیه اقداماتی انجام دهند و تعداد کارشناسان تغذیه برای حضور فعال تر آن ها در بالین بیماران افزایش یابد.

    کلیدواژگان: بیمار، بیمارستان، میزان مصرف غذا
  • زهرا قربان نژاد، علیرضا رجایی * صفحات 39-50
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر معنادرمانی به شیوه گروهی بر میزان اضطراب و پذیرش بیماری در بیماران نابینا و کم بینا انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر نیمه تجربی با استفاده از طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل افراد نابینا و کم بینا مراجعه‏کننده به مرکز نابینایان ثامن الایمه مشهد در نیمه اول سال 1398 بود. از بین این افراد، 40 نفر که ملاک‏های ورود به پژوهش را داشتند به صورت در دسترس و غیرتصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 20 نفر) قرار گرفتند. افراد گروه مداخله به مدت 10 جلسه تحت آموزش معنادرمانی به شیوه گروهی قرار گرفتند. آزمودنی‏های هر دو گروه پرسش نامه پذیرش و عمل بوند و همکاران (2011) وپرسش نامه اضطراب بک و استیر (1990) را در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. برای تحلیل داده‏ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیره (مانکوا) با نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته‏ های این پژوهش نشان داد معنادرمانی گروهی پس از 10 جلسه، اثر معنی‏داری بر کاهش اضطراب (001/0<P) و افزایش پذیرش بیماری (001/0<P) در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل در مرحله پس آزمون داشته است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته‏های حاصل از پژوهش حاضر، معنادرمانی گروهی می‏تواند مداخله اثرگذار مفیدی برای کاهش اضطراب و افزایش پذیرش بیماری در افراد نابینا و کم بینا باشد. به همین دلیل توصیه می‏شود مشاوران و روان شناسان درمانگر، آموزش‏های لازم را برای به کارگیری این روش درمانی کسب کنند.

    کلیدواژگان: معنادرمانی، اضطراب، پذیرش
  • احسان کشاورزی، سعید شاکریان* صفحات 51-61
    مقدمه

    بیماری کبد چرب، نوعی تجمع چربی در سلول های کبدی است که در صورت کنترل نشدن، روندی بدخیم را به سمت فیبروزشدن بافت کبد و تخریب سلولی آن طی می کند. هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر تمرین HIIT همراه با مکمل آویشن بر لیپوپروتیین های پلاسما و آنزیم های کبد مردان دارای کبد چرب است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است. در این پژوهش 40 مرد دارای کبد چرب به صورت تصادفی به چهار گروه (تمرین HIIT + مکمل آویشن، تمرینHIIT و دارونما، گروه مکمل آویشن و گروه کنترل) تقسیم شدند. گروه های مکمل روزانه یک کپسول 2 گرمی و گروه دارونما یک کپسول 1 گرمی نشاسته را در دو وعده (ناهار و شام) طی دو هفته مصرف کردند. آزمودنی ها پروتکل تمرین HIIT (محقق ساخته) را در 6 جلسه و طی 2 هفته اجرا کردند. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون تی زوجی تجزیه وتحلیل شدن. سطح معنی داری 05/0≥P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج تجزیه وتحلیل آماری نشان داد غلظت پلاسمایی آنزیم ALT، AST، ALP و TC، TG و LDL بعد از دو هفته فعالیت ورزشی HIIT همراه با مکمل آویشن کاهش معناداری داشت (05/0≥P). همچنین یافته ها نشان داد HDL بعد از دو هفته فعالیت ورزشی HIIT همراه با مکمل آویشن افزایش معناداری داشت (05/0≥P).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان می دهد تمرین HIIT همراه با مکمل آویشن بر روی آنزیم های کبد و لیپیدهای پلاسما تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: آنزیم های کبدی، آویشن و لیپوپروتئین های پلاسما، فعالیت ورزشی HIIT
  • ایرج فرهادی چشمه مرواری، محمد غلامی فشارکی* صفحات 62-71
    مقدمه

    طرح واره شناختی منفی یا مثلث شناختی به دنبال رخداد تنش زا روی می دهد و زمینه افسردگی را در افراد فراهم می کند. شناخت و ارزیابی مثلث شناختی می تواند راهگشای پژوهشگران در زمینه کنترل افسردگی باشد. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین روایی و پایایی پرسشنامه مثلث شناختی Beck در افراد چاق انجام شد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری مطالعه مقطعی حاضر را تمامی افراد چاق با شاخص توده بدنی (BMI: Body Mass Index) بالاتر از 30 ساکن در شهرستان کرج (استان البرز) در سال 1397 تشکیل دادند. در این مطالعه پس از بررسی روایی ترجمه، جهت بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و به منظور بررسی پایایی از روش پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS 23  و PLS 2 استفاده گردید.

    یافته ها

    نمونه مورد مطالعه متشکل از 80 زن (3/53 درصد) و 70 مرد (7/46 درصد) بود. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان دهنده شش عامل "خود مثبت"، "خود منفی"، "دنیای مثبت"، "دنیای منفی"، "آینده مثبت" و "آینده منفی" با تبیین 57 درصد از واریانس و شاخص KMO (Kaiser-Meyer-Olkin) 89 درصد بودند. این عوامل به وسیله تحلیل عاملی تاییدی تایید شدند (58/0=GOF). پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ معادل 93 درصد گزارش گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان از روایی و پایایی پرسشنامه مثلث شناختی Beck اطمینان حاصل نمود و از آن در جهت شناخت درست دلایل افسردگی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: استانداردسازی، مثلث شناختی بک، پایایی، روایی، افراد چاق
  • الهام چارقچیان خراسانی، محمد مقضی، شاپور بدیعی اول، نوشین پیمان* صفحات 72-82
    مقدمه

    بیمارستان ها جزو بهترین بسترها برای ارایه خدمات ارتقای سلامت و پیشگیری هستند. ماموریت اخیر بیمارستان ها تغییر نگرش درمان محور به نگرش سلامت محور است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخص های بیمارستان های ارتقادهنده سلامت سازمان جهانی بهداشت در یکی از بیمارستان های تخصصی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کاربردی، وضعیت بیمارستان با استفاده از چک لیست خودارزیابی بیمارستان های ارتقادهنده سلامت سازمان جهانی بهداشت بررسی شده است. ارزیابی در پنج استاندارد شامل سیاست مدیریت، بیمارسنجی، اطلاعات بیمار و مداخلات درمانی، ارتقای محیط کاری سالم و استمرار در درمان و همکاری انجام شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و اکسل 2013 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بیمارستان در زمینه خط مشی مدیریت در مقایسه با دیگر استانداردهای بیمارسنجی، اطلاعات بیمار و مداخلات درمانی، ارتقای محیط کاری سالم و استمرار در درمان و همکاری، بر اساس شاخص های بیمارستان های ارتقادهنده سلامت سازمان جهانی بهداشت از وضعیت مطلوبی برخوردار نبوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد بر اساس شاخص بیمارستان های ارتقادهنده سلامت سازمان جهانی بهداشت، این بیمارستان وضعیت مطلوبی ندارد و خط مشی مدیریت، ضعیف ترین وضعیت را در بین سایر استانداردها داشت. پیشنهاد می شود با توجه به اهمیت تغییر مسیر حرکت بیمارستان ها از رویه سنتی به سمت ارتقای سلامت، به منظور قرارگرفتن در لیست بیمارستان های ارتقادهنده سلامت سازمان جهانی بهداشت تلاش بیشتری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: ارتقای سلامت، بیمارستان، سازمان جهانی بهداشت
  • نوید کلانی*، محمدحسین مدبر، منصور تفویضی، محسن حجت، ناصر حاتمی، الهام رضایی، ساناز رضاییان صفحات 83-98
    مقدمه

    بیماری کووید-19 یک پنومونی است که در اواخر دسامبر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده شد و بسیار زود کل دنیا را فراگرفت. در پی شیوع این بیماری در ایران، افراد زندگی جدیدی را در دوران قرنطینه برای در امان بودن از بیماری آغاز کردند. زندگی در قرنطینه خانگی با پیامدهای روان شناختی، اجتماعی و اقتصادی همراه بوده و اجرای آن نیازمند حمایت، نظارت و تبعیت از کادر درمانی کشور می باشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف تعیین نحوه گذراندن اوقات فراغت در شرایط قرنطینه خانگی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا در ارتباط با ساکنین شهرستان جهرم در سال 1399 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی که با رویکرد توصیفی- تحلیلی انجام شد، 402 نفر از ساکنین شهرستان جهرم به صورت اینترنتی در سال 1399 در مطالعه شرکت کردند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه خودساخته اوقات فراغت مردم در زمان قرنطینه خانگی بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و آزمون های توصیفی و استنباطی صورت گرفت.

    یافته ها

    بیشترین میانگین و بالاترین رتبه در حیطه گذراندن اوقات فراغت در شرایط قرنطینه خانگی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا به ترتیب عبارت بودند از: سرگرمی، انجام فعالیت های زندگی، کسب مهارت، ورزش و فعالیت بدنی، فعالیت های معنوی، مطالعه و فعالیت های علمی. در این مطالعه بین متغیرهای دموگرافیک و نمره کل نحوه گذراندن اوقات فراغت، ارتباط آماری معنا داری وجود نداشت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان دادند که بیشترین میانگین و بالاترین رتبه در حیطه گذراندن اوقات فراغت در شرایط قرنطینه خانگی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، سرگرمی و انجام فعالیت های زندگی می باشد؛ از این رو به مسیولان و سیاست گذاران کشور پیشنهاد می شود تمهیداتی جهت هرچه بیشتر شدن میزان اوقات فراغت خانواده ها در دوران پاندمی کرونا بیاندیشند تا مردم بتوانند در کانون گرم خانواده به فعالیت هایی که مورد توجه آن ها است، بپردازند.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، قرنطینه، کرونا ویروس، کووید-19
  • شبنم محمدی*، علیرضا فاضل صفحات 99-107
    مقدمه

    جایزه نوبل از باارزش ترین جوایز در جهان است که بنا به وصیت آلفرد نوبل به دانشمندان برجسته اهدا می شود. بدون شک بررسی زندگی برندگان جایزه نوبل برای جوانان پیامی ارزشمند به دنبال دارد. جوانان می توانند با مطالعه سرگذشت دانشمندان برجسته برنامه های آموزشی و پژوهشی خود را طوری تنظیم کنند که به افتخارات بزرگی نایل آیند. در مقاله حاضر برندگان نوبل در بخش قلب و عروق بررسی شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مروری از کتب مختلف در زمینه جایزه نوبل استفاده شد. همچنین از مقالات سایت های pubmed، noormags، magiran و SID بهره گرفته شد. درنهایت مطالب فیش برداری و در قالب مقاله ارایه شد.

    یافته ها

    Carrel تحقیقاتی در زمینه نگهداری، کشت بافت زنده و پیوند اعضا انجام داد و تکنیک هایی برای بخیه زدن ابداع کرد. Einthoven موفق به کشف سازوکار نوار قلب شد. تحقیقات Corneille Heymans به کشف سینوس ایورت و مکانیسم آن و نیز ناحیه حساس به تغییرات شیمیایی در شریان کارتید منجر شد. Cournand کاتتری ابداع کرد که به راحتی وارد قلب می شد و سوزنی که داخل شریان قرار می گرفت، قابل بررسی با اشعه ایکس بود. Forssmann کاتتریزاسیون ورید قلبی را ابداع کرد. Richards تحقیقات زیادی را روی شریان پلومونری در بیماران با مشکل ریوی و نیز کاتتریزاسیون قلبی انجام داد و توانست در زمینه درمان بیماری قلبی مادرزادی به موفقیت هایی دست یابد. Black بتارسپتور ضدآدرنالین را کشف کرد و با همکاری دوستانش نخستین بتابلوکر را به نام پرونتالول و سپس پروپرانولول تهیه کرد.

    نتیجه گیری

    مطالعه سرگذشت این افراد برجسته نشان می دهد آن ها به کارهای تحقیقاتی علاقه شدیدی داشتند و با وجود موانع فراوان، با پشتکاری وصف ناپذیر تلاش می کردند.

    کلیدواژگان: برندگان، جایزه، عروق، قلب، نوبل
|
  • NARGES Zamani, Hassan Rezaee Jamaoei *, Zahra Behboodi, Mehdi Moshki, Hamid Reza Peikari Pages 1-12
    Introduction

    Diabetes exerts a negative effect on sexual satisfaction in different ways. This disease commonly affects women within the age range of 20-40 years who are at the peak of their sexual activity. Therefore, the present study aimed to determine the effectiveness of an intervention based on sexual concerns (couple counseling based on BETTER (bring up, explain, tell, timing, educate, and record) model) in the sexual satisfaction of women with type 1 diabetes.

    Materials and Methods

    The present study was conducted based on a quasi-experimental pretest-posttest design with a 3-month follow-up < /em> period. The study population consisted of all married women with type 1 diabetes with a medical record in the Diabetes Association in Hamadan.  Out of this population, 40 cases were selected by purposive sampling randomly and assigned to two groups of experimental and control. Couple counseling intervention based on the BETTER model was performed during four sessions, while the control group did not receive any training. Thereafter, the results were analyzed using the repeated measures AVOVA test.

    Results

    As evidenced by the obtained results, couple counseling based on the BETTER model was effective in sexual satisfaction and this effect persists 3 months beyond the intervention.

    Conclusion

    The results of the present study showed that the health and sexual satisfaction of women with physical illnesses are usually neglected. Furthermore, sexual satisfaction was reportedly effective on life satisfaction and health promotion

    Keywords: BETTER model, Couples counseling, Sexual satisfaction
  • Najmeh Bakhtazma, Elaheh Hooshmand *, Ali Vafaee-Najar, Bahare Boshrouei Shargh Pages 13-28
    Introduction

    Organizational health is the ability of an organization to adapt to environmental conditions and develop the ability of itself and its employees to attain its set goals and objectives. Due to the existence of multiple patterns and the lack of a specific model for hospitals, the current study aimed to design an organizational health model for Iranian hospitals.

    Materials and Methods

    Initially, the existing organizational health models were obtained by searching reputable electronic databases and domestic and foreign websites. Comparative analysis was performed to examine the overlapping of the desired models. After calculating the compliance percentage, the items above 30% were designed as a checklist and were given to 30 relevant specialists to perform the Delphi technique which was conducted in two stages.

    Results

    A total of 13 models were obtained in the study of organizational health. The checklist obtained from the overlapping of these cases included three domains, 13 dimensions, and 25 concepts (as a subset of dimensions) that two dimensions and five concepts in the Delphi stages did not score and were eliminated. The final model was approved containing 3 domains (namely staff, management, and organization), 11 dimensions (including morale, scientific emphasis, communication adequacy, commitment, participation, adherence, duty orientation, manager influence, focus on goals, innovation, and problem-solving adequacy) and 20 concepts. The highest percentages in the two stages of the Delphi method were reported in the dimensions of morale (85.3%), the influence of the manager (75.2%), and scientific emphasis (73.4%).

    Conclusion

    The model obtained for the health system has been localized and includes organizational health in hospitals. It can be used in hospitals to inform about the state of organizational health and its improvement.

    Keywords: Hospital, Model, Organizational health
  • Negar Mozaffarirad *, Kazem Eslami Pages 29-38

    Abstract

    Introduction

    Inadequate food intake in hospitalized patients leads to malnutrition which causes numerous negative adverse effects, including increased mortality and the length of hospital stay. The present study aimed to investigate the rate of food intake of hospitalized patients in Imam Reza Medical Hospital.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on the patients admitted to Imam Reza Hospital in Mashhad in 2019. The data gathering tool was a checklist that is part of the standard Nutrition Day checklist. The selected section of this standard checklist measures the patient's food intake and the reason for food refusal. The obtained data were analyzed in  SPSS  software (version 16).

    Results

    As evidenced by the obtained results, the patients hospitalized in the cardiovascular ward  (85.7%) and gastroenterology department  (81.3%) had the highest rate of food consumption, whereas the lowest consumption was related to the patient of the trauma department  (63.2%). Food refusal was due to nausea and vomiting, anorexia, and reluctance to eat certain foods. The highest nutrition education was conducted in the departments of gastroenterology and hepatology (37.5%) and oncology (33.3%).

    Conclusion

    Hospital managers need to take effective measures to increase nurses' awareness of the importance of specialized nutrition education. Furthermore, there is a need to increase the number of nutritionists in patients' bedside.

    Keywords: : Food intake, Hospital, patient
  • Zahra Ghorbannezhad, Alireza Rajaei Pages 39-50
    Introduction

    The present study aimed to determine the effect of group-based logotherapy on the level of anxiety and acceptance of disease in blind and visually impaired patients.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental research was conducted based on a pretest-posttest design with a control group. The statistical population of this study included blind and visually impaired people who referred to the Samen-al-Aeme Center for blind people in Mashhad during the first half of 2019. In total, 40 subjects who met the inclusion criteria were non-randomly assigned to the intervention (n=20) and control (n=20) groups. The intervention group received group-based logotherapy for 10 sessions. Subjects in both groups completed the Acceptance and Action Questionnaire developed by Bond et al. (2011) and Beck Anxiety Inventory (1990) in both pretest and posttest stages. The collected data were analyzed in SPSS software (version 16) using multivariate covariance analysis (MANCOVA).

    Results

    According to the findings, 10 sessions of group-based logotherapy had a significant effect on reducing anxiety (P<0.001) and increasing acceptance of the disease (P<0.001) in the intervention group, compared to the control group in the post-test stage.

    Conclusion

    Based on the results, it can be concluded that group-based logotherapy leads to the reduction of anxiety and an increase of acceptance of the disease in blind and visually impaired individuals. For this reason, it is recommended that therapeutic counselors and psychologists, receive the necessary training to administrate this therapy.

    Keywords: Acceptance, Anxiety, blindness, Logotherapy, Visual impairment
  • Ehsan Keshavarzi, Saeid Shakerian * Pages 51-61
    Introduction

    Fatty liver is a type of fat accumulation in liver cells that causing a malignant process leading to the fibrosis of the liver tissue and cellular destruction if left unchecked. The present study aimed to investigate the effect of HIIT exercises with thyme supplement on the plasma lipoproteins and liver enzymes of male patients with fatty liver.

    Materials and Methods

    The present semi-experimental study was carried out on 40 men with fatty liver who were randomly divided into four groups of HIIT exercises and thyme supplement, HIIT exercises and placebo, thyme supplement, and control. The supplement groups received a 2-g capsule daily for 2 weeks. In addition, the placebo group received a 1-g starch capsule in two meals (i.e., lunch and dinner) for 2 weeks. The subjects performed a researcher-made HIIT training protocol in six sessions for 2 weeks. The results were analyzed using covariance analysis and paired t-test. The significance level was considered to be P ≤ 0.05.

    Results

    The results of statistical analysis showed that the plasma concentrations of alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase, alkaline phosphatase, and total cholesterol, triglycerides, and low-density lipoprotein enzymes had a significant decrease after 2 weeks of HIIT exercises with thyme supplement (P≤0.05). The obtained findings also showed that high-density lipoprotein was reported with a significant increase after 2 weeks of HIIT exercises with thyme supplement (P≤0.05).

    Conclusion

    The results of this study demonstrated that HIIT exercises with thyme supplement affect liver enzymes and plasma lipids.

    Keywords: HIIT exercises, Liver enzymes, Plasma lipoproteins, Thyme
  • Iraj Farhadi Cheshmeh Morvari, Mohammad Gholami Fesharaki * Pages 62-71
    Introduction

    A negative cognitive schema, or cognitive triangle, follows a stressful event and sets the stage for depression in individuals. Recognizing and evaluating the cognitive triangle can pave the way for researchers to control depression. The present study aimed to analyze the validity and reliability of cognitive triad inventory used for obese people.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on 150 obese people (body mass index>30) residing in Karaj, Iran, during 2019. In total, 80 (47%) females and 70 (53%) males participated in this study. After the validity assessment of the translated version of the questionnaire, exploratory (EFA) and confirmatory factor analysis (CFI) were used to evaluate its construct validity. Moreover, Cronbach's alpha was used to evaluate the reliability of the questionnaire. Finally, the collected data were analyzed in SPSS (version 23) and PLS software (version 2).

    Results

    The EFA showed 6 factors, namely "self-positive", "self-negative", "positive world", "negative world", "positive future", and "negative future" with a variance of 57% and Kaiser-Meyer-Olkin of 89. Furthermore, these items were confirmed with CFI (goodness of fit=0.58). The reliability of the questionnaire was measured by Cronbach's alpha method and was calculated at 93%.

    Conclusion

    According to the results, the validity and reliability of Beck's cognitive triad can be confirmed. Therefore, this questionnaire can be used to correctly identify the causes of depression.

    Keywords: Beck's cognitive triad questionnaire, Obese People, Reliability, Standardization, Validity
  • Elham Charoghchian Khorasani, Mohammad Moghzi, Shapoor Badiee, Nooshin Peyman * Pages 72-82
    Introduction

    Hospitals are among the best platforms for the provision of health promotion and prevention services. The recent mission of hospitals is to change the treatment-oriented attitude to a health-oriented attitude. The present study aimed to determine the indicators of health-promoting hospitals of the World Health Organization in one of the specialized hospitals affiliated to Mashhad University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This practical study was performed in a hospital in Mashhad, Iran. The status of the hospital was evaluated using the self-assessment checklist of health-promoting hospitals of the World Health Organization. The evaluation has been carried out in five standards, including management policy, patient assessment, patient information and intervention, promotion of a healthy workplace, and continuity in treatment and cooperation. Data were analyzed in SPSS software ( version 21) and Excel 2013.

    Results

    The obtained results were indicative of unfavorable conditions of the hospital in terms of management policy, compared to other standards of hospitalization, patient information and medical interventions, promotion of a healthy work environment, and continuity in treatment and cooperation, according to the indicators of Health Promoting Hospitals of the World Health Organization.

    Conclusion

    As evidenced by the results of the study, according to the indicators of health-promoting hospitals of the World Health Organization, this hospital is not in a good condition, and the management policy was the weakest among other standards. It is suggested that due to the importance of changing the direction of hospitals from traditional to health promotion, more efforts should be made to include this hospital in the list of health-promoting hospitals of the World Health Organization.

    Keywords: health promotion, Hospital, World Health Organization
  • NAVID KALANI *, Mohammad Hossein Modabber, Mansour Tafvizi, Mohsen Hojat, Naser Hatami, Elham Rezaei, Sanaz Rezaeian Pages 83-98
    Introduction

    Coronavirus disease 2019 (COVID-19) is a specific type of pneumonia firstly observed in Wuhan, China, in late December 2019 and immediately spread all over the world. Following the worldwide trend in coping with this pandemic, individuals in Iran started to experience a new lifestyle in the quarantine period in order to remain safe from the disease. Home quarantine entails psychological, social, and economic consequences and requires the support and supervision of medical staff for implementation. The purpose of the present study was to investigate how to spend leisure time during home quarantine in order to prevent COVID-19 infection among the individuals in Jahrom, Iran, in 2020.

    Materials and Methods

    In the present cross-sectional descriptive study, 402 individuals residing in Jahrom participated in an online survey in 2020. The techniques for data collection used in this study involved the application of a demographic information questionnaire and self-made questionnaire investigating the way individuals spend their leisure time during home quarantine. Data analysis was performed using SPSS software (version 21) and descriptive and inferential tests.

    Results

    Several home activities for leisure time with the highest frequency rates were reported as hobbies, life activities, skill acquisition, exercises and physical activities, spiritual activities, studying, and scientific activities, respectively. In this study, there was no statistically significant relationship between demographic variables and total score of leisure time (P<0.05).

    Conclusion

    The results of the present study showed that hobbies and life activities for the prevention of COVID-19 during home quarantine were observed with the highest frequency. Therefore, it is suggested to the officials and policymakers of the country to take measures in order to increase the leisure time of families during the COVID-19 pandemic; accordingly, individuals will be able to engage in activities of interest at home.

    Keywords: Coronavirus, COVID-19, Leisure, Quarantine
  • Shabnam Mohammadi *, Alireza Fazel Pages 99-107
    Introduction

    The Nobel Prize is one of the most valuable prizes in the world which is awarded to prominent scientists according to the will of Alfred Nobel. Undoubtedly, it has a valuable message for struggling young individuals and can inspire them to achieve great honors. Therefore, the present article aimed to review the Nobel Prize winners in the field of cardiology.

    Materials and Methods

    In this review study, the required data were collected from books on the Nobel Prize and the related articles that could be found on websites, such as Pubmed, Noormags, Magiran, and the Scientific Jihad Information Center. Subsequently, notes were taken and the findings were presented in the form of an article.

    Results

    Based on the findings, Carrel conducted research on preservation, tissue culture, and organ transplantation and devised stitching techniques. Einthoven discovered the ECG mechanism. The research carried out by Corneille Heyman led to the discovery of the aortic sinus and its mechanism as well as the area that was sensitive to chemical changes in the carotid artery. Cournand invented a catheter that could easily enter the heart and a needle that was inserted into the artery which could be x-rayed. Forssmann invented cardiac vein catheterization. Richard performed a great deal of research on the pulmonary artery in patients with pulmonary disease and cardiac catheterization and was successful in treating congenital heart disease. Black discovered the anti-adrenaline beta-receptor and in collaboration with other researchers developed the first beta-blocker, called pronethalol, and propranolol.

    Conclusion

    The biography of these prominent scientists indicates that they were deeply interested in research and worked with indefinable perseverance in spite of the obstacles they faced in their paths.

    Keywords: Heart, Nobel, Prize, vessels, winners